Om børnehaven

Borbjerg Børnehave arbejder inden for rammerne omkring DUÅ (De Utrolige År). 
Det betyder i praksis, at vi har en positiv ressourcefokuseret og anerkendende tilgang til børnene, og vi fokuserer på ønsket adfærd - Se mere om DUÅ/PALS under ”Om os” (under udarbejdelse). 

Vi bestræber os på, at give børnene en tryg og udviklende hverdag med mange gode oplevelser. Vi har fokus på, at der skal foregå læring hele dagen, ikke mindst i hverdagssituationerne som ved skiftning, spisning, når børnene skal have tøj på i garderoben, ved oprydning osv. - se mere under ”Pædagogiske læreplaner”.  

Dagsrytmen: 

Børnehaven åbner kl. 6.20. Vi bestræber os på, at både børn og forældre føler sig velkomne i børnehaven, og vi laver individuelle aftaler om, hvordan det fungerer bedst for det enkelte barn, at sige farvel. 

Der serveres morgenmad til ca. kl. 7.30. 

Kl. 8 fordeler de voksne sig og vi får dermed også børnene fordelt i hele huset og forhindre herved megen uro og et højt støjniveau. Mælkebøtten er fredet til de børn, der kan lide at starte dagen stille og rolig. En voksen er klar til hyggesnak ved langbordet, hvor børnene kan sætte sig og spise en formiddagsmad. Værkstedet åbner for de kreative og for de børn der har lyst til bevægelse, er der mulighed for at komme i hallen, gymnastiksalen eller ud. Endelig er der selvfølgelig også gode muligheder for fri leg rundt omkring i huset.  

Kl. 9.30 - vil vi gerne, at alle børn er kommet, medmindre vi har hørt andet. 

Kl. 9.30 er der samling på alle stuerne. Samlingerne bruger vi bl.a. på at forvarsle børnene om aktiviteter o.l., vi taler om aktuelle emner, synger -  men først og fremmest er målet med samlingen, at børnene får en god følelse med at tage ordet og blive lyttet til.  

Kl. 10 er der planlagte aktivitet. Aktiviteterne er oftest gruppevise, men kan også være på tværs af stuerne og opdelt efter alder og køn. Aktiviteterne kan f.eks. være ture ud af huset, aktiviteter i værkstedet, leg på stuen eller bevægelse og leg i gymnastiksalen. 

Kl. 11.15 spiser vi madpakker. 

Efter frokosten går alle på legepladsen (undtagen eventuelle sovebørn). 

Alt efter årstid begynder børnene at gå ind kl. 13.30 - 14. 
Frem til kl. 15.30 er der igen forskellige aktiviteter, og børnene kan spise deres eftermiddagsmad, når de har lyst.  

Børnehaven lukker kl. 16.50 og den sidste times tid, samles børnene i fællesrummet.  


Legetøj  

Børnene må gerne have deres eget legetøj med i børnehaven. 


Fødselsdage: 

Børnene er velkomne til at fejre deres fødselsdag i børnehaven. De kan tage noget spiseligt med til formiddags eller eftermiddagsmad. Forældrene er velkomne til at deltage.  


Forplejning/madpakker: 

Der serveres morgenmad fra klokken 6.30 til ca. 7.30.  

Børnene har selv madpakker med til formiddag, frokost og eftermiddag. Det kan være overskueligt for børnene, hvis madpakkerne er delt op i tre madpakker. Børnene har selv en drikkedunk med vand med i børnehaven. Børnehaven serverer mælk til frokost. 

Maddage: 

Ca. en gang om måneden har hver gruppe en maddag. Grundingrediensen er rugbrød, men børnene er med til at beslutte, hvad de gerne vil have af pålæg og lune retter til rugbrødet og er med til at handle og forberede maden.